eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak Nemzeti Közművek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén, ahol az éjszakai vihar fákat döntött a kis- és középfeszültségű távvezetékekre. Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön június 13-ra virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Több mint 600 alkalommal riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

Több mint 600 helyszínen volt szükség a tűzoltók beavatkozására tegnap a heves viharok miatt – mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Tegnap folyamatosan dolgoztak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei, szinte az ország egész területén – hangsúlyozta Hajdu Márton. Az Katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: szerda este elsősorban Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egyes területét érintette a vihar. Egész nap több mint 600 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt. Az említett térségekben főként az erős szél miatt kidőlt fákhoz és a nagy mennyiségű csapadék okozta vízkárhoz hívták a Katasztrófavédelem szakembereit.

Megerősített szolgálatra kizárólag a megnövekedett hívásszám fogadása és a bejelentések kezelése érdekében volt szükség. Ezért helyszíni operatív törzseket is üzemeltettek – árulta el Hajdu Márton. A beavatkozói állomány létszámának emelésére nem volt szükség – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×