eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Vízhiány a hatalmas bábolnai tűznél - még tart az oltás!

Sikerült megfékezni a bábolnai gyártűz továbbterjedését. Egy élelmiszerüzem gyártócsarnokában csaptak fel a lángok pénteken délután Bábolnán, a Mészáros utcában. A katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, hogy folyamatos mérésekkel vizsgálja a levegő minőségét a környező utcákban.

A Dragon Food élelmiszergyártó cég 1000 négyzetméteres csarnoka gyulladt ki péntek délután. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság III-as fokozatú riasztást rendelt el, amire csak két-három évente egyszer van példa. Mivel az épületben több gázpalack is felrobbant, így a tűzoltók csak kívülről tudták végezni az oltást. A tűz hamar átterjedt az épület egészére.

Az oltást a vízhiány is nehezítette: a tűzoltóknak egy kilométerről kellett hordaniuk a vizet, mert a helyszínen nem volt elegendő oltóvíz a vízsugarak működtetéséhez - írja a kemma.hu.

Káli Sándor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy három vízszállító ingajáratban hozta a legközelebbi vízforrásból az oltóvizet, a tűzoltók pedig csak légzőkészülékkel, teljes felszerelésben tudták megközelíteni a tüzet.

A tűz okát hatósági eljárás keretében vizsgálják majd a szakemberek, és ha kiderül, hogy a cég részéről történt mulasztást, akkor bírságot szabnak ki. A tűz keletkezésekor a csarnokban senki sem tartózkodott, és az oltás során sem volt sérülés.

A lángokat végül késő délután sikerült körülhatárolniuk a tűzoltóknak, megfékezve ezzel a tűz továbbterjedését.

Fotó: kemma.hu
Fotó: kemma.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×