eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Metrószerelvény az Újpest-Városkapu állomáson a 3-as metró felújítása előtti utolsó napon, 2017. november 3-án. Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását

Befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását. A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője az InfoRádiónak elmondta: a hétvégére a teljes, 37 szerelvényes kontingens Magyarországon lesz.

36 szerelvény már Magyarországon van, a maradék egy pedig a hétvégén megérkezik, így a teljes flotta itthon lesz – árulta el Gulyás Attila.

„Ezzel befejeződött a járműcsere”

– hangsúlyozta. Mivel jelenleg újítják a 3-as metró vonalát, így 21 szerelvénynél többre nincs szükség, ennyi új szerelvény pedig heteken belül minden vizsgával és engedéllyel rendelkezni fogn – tette hozzá a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője.

A járművek belső szerkezeteit teljesen felújították, új motort és elektromos berendezéseket kapott a szerelvény, csupán a kocsiszekrényből és az alvázból mentettek meg valamennyit a régi kocsikból a szakemberek – mondta Gulyás Attila.

„90 százalékában ezek teljesen új és korszerű berendezéseket tartalmaznak”

– fogalmazott.

Bár a munkálatok kezdetén rengeteg kritika érte az orosz gyártót és a hazánkban végzett végösszeszerelésért felelős szakembereket, „most már azt lehet mondani, hogy normálisnak mondható együttműködés van” – emelte ki. Mostanában nem fordult elő, hogy szerelvényeket kell kivonni a forgalomból, mint tavaly nyáron.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×