eur:
395.08
usd:
367.71
bux:
71635.81
2024. július 2. kedd Ottó

Rejtélyes halpusztulás a Holt-Marosban

Csaknem négymázsányi haltetemet szedtek ki a Holt-Marosból Szegednél - közölte az M1 Híradója.

Mint kifejtették: két napja gyűjtik az elpusztult halakat a szegedi Holt-Maros egyik szakaszáról. A halak nyitott szájjal, iszappal teli kopoltyúval vetődtek a felszínre. Az elpusztult halak között 40-50 kilós amúrok is voltak. Az eddigi vizsgálatok szerint úgy tűnik, hogy a halak megfulladtak, mert nem volt elegendő oxigén a vízben.

Azt mondták: egyelőre nem tudni, hogy mi okozta az oxigénhiányt, az is elképzelhető, hogy az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék és magas hőmérséklet is közrejátszott. A Holt-Maros többi szakaszán továbbra is horgásznak, azokon a részeken nem volt elhullás.

A szakértők próbálják átforgatni a vizet. Hosszú távon azonban - mint mondták - szükség lesz további intézkedésekre is, hogy az eset ne ismétlődhessen meg. Szakemberek szerint az is sokat segítene, ha a belógó fákat gyérítenék, hogy az őszi lombhullással kevesebb növény kerüljön a mederbe - hangzott el a Híradóban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×