eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
A Közép-európai Egyetem - angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU - épülete Budapesten az V. kerületi Nádor utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Balaton József

Ha nyárig nincs egyezség, a CEU Bécsbe költözik

A következő tanévet már az osztrák fővárosban kezdik, ha nem lesz változás.

Még egy tanévet nem lehet elkezdeni ebben a bizonytalanságban, ezért ha nyárig nincs megállapodás, akkor az egyetemnek Bécsbe kell költöznie - mondta a The Washington Postnak Michael Ignatieff, a Közép-Európai Egyetem (CEU) rektora. Jelenleg teljes a bizonytalanság az egyetem jövőjével kapcsolatban, így pedig nem lehet diákokat felvenni és építkezni - mondta Ignatieff.

Az elvi megállapodás már hónapokkal ezelőtt megszületett a CEU további működéséről, csak Orbán Viktor kormányfő aláírása hiányzik, és egyelőre nem is tudni, mikor adhatja meg a miniszterelnök a további működéshez szükséges engedélyt.

Ignatieff két hete a Reutersnek azt mondta, hogy ha végül költözésre is kényszerülnek, akkor is maradnak a magyar fővárosban a kutatóintézetek, az archív anyagok, a nagyszerű könyvtár és ezeket a jövőben is működtetik.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×