eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke az NVI budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.
Nyitókép: Soós Lajos

Befejeződött a választási honlap leállásának vizsgálata

Befejeződött a független szakértői vizsgálat a választásnapi, átmeneti honlapleállással kapcsolatban – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

Az NVI április közepén bízta meg az Ernst & Young Tanácsadó Kft-t, hogy vizsgálja ki a választásnapi, átmeneti honlapleállás okait. A befejezett vizsgálat szerint a választási adatokat feldolgozó Nemzeti Választási Rendszer (NVR) a választások során zavartalanul üzemelt, a vizsgálat az NVR működéséhez kapcsolódó problémát nem azonosított.

A választási honlap – a www.valasztas.hu –, mely elsődlegesen a lakosság és a jelölő szervezetek tájékoztatását szolgálja, az NVR-től teljesen elkülönítve, külön rendszerként üzemel. A választási honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek, egy esetleges incidens során az ott publikált adatok nincsenek hatással a választási eredményekre. A jogi végeredmény a papíralapú feldolgozás adataiból kerül megállapításra – áll a választási iroda közleményében.

A választások informatikai biztonságáért felelős szervek tájékoztatása alapján a választások lebonyolítása során kritikus informatikai biztonsági esemény nem következett be, melyet a választási informatikai biztonsági műveleti központ (SOC) adatai is alátámasztanak.

A rendelkezésre álló információk alapján a www.valasztas.hu és a kiszolgáló környezet konfigurációs és erőforrás-biztosítási okokból nem bírta a megnövekedett terhelést, így az NVI elnökének döntését követően átállás történt a tartalékportálra, amely attól kezdve probléma nélkül látta el a lakossági tájékoztatást. A tartalékportálról és szükség esetén az átállás lehetőségéről az NVI már a választást megelőzően tájékoztatta a parlamenti képviselettel rendelkező pártokat.

A honlap-üzemeltetési incidenssel kapcsolatban a Nemzeti Kibervédelmi Intézet is vizsgálatot folytat, melyhez az NVI szükség szerint minden rendelkezésére álló adatot és információt átad – közölték.

Az NVI a vizsgálatok megállapításai alapján áttekinti és felülvizsgálja a www.valasztas.hu honlaphoz kapcsolódó valamennyi szerződését, illetve folyamatait, továbbá mérlegeli a szerződésekben meghatározott garanciák érvényesítését.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×