eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Gulyás Gergely, Kocsis Máté és Balla György, a Fidesz-KDNP megválasztott képviselői (b-j)érkeznek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás délutáni ülésére az Országház Apponyi Albert-termébe 2018. április 24-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Szerdán folytatódnak a parlamenti tárgyalások

Ellenzéki kérésre szerdán folytatódnak az alakuló ülést előkészítő tárgyalások - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője.

A politikus kifejtette: a kormánypártok az ellenzék számarányához képest méltányos javaslatot tettek a struktúrára és a tisztségek elosztására, jó esély van arra, hogy szerdán megállapodás jöjjön létre.

Közel a megegyezés, de az ellenzék még nem bólintott rá, vélhetően azért, mert egymás között nem jutottak egyezségre

- mondta, utalva arra, hogy az ellenzéki delegáltak többször szünetet kértek és külön egyeztetést folytattak. "Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással" - fogalmazott Gulyás Gergely.

Az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások kedd reggel kezdődtek meg a parlamentbe jutott pártok között az Országházban.

A megvitatandó témák között szerepel a mandátumigazolás előkészítése, az esküokmányok aláírásának menete, az alakuló ülés előkészítése, az ülésrend meghatározása, a tisztségviselők megválasztásának előkészítése, az Országgyűlés bizottsági rendszerének kialakítása, valamint a külügyi és diplomáciai testületeket érintő kérdések.

A köztársasági elnök május 8-ára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 12:46
×
×
×
×