eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels

Megkezdődött a magyar egészségügy legnagyobb egyeztetése

Kedden kezdődik a Magyar Kórházszövetség harmincadik kongresszusa Egerben, az egészségügy képviselői az ágazat legfontosabb kérdéseiről egyeztetnek.

„A magyar egészségügynek ez a legnagyobb ilyen rendezvénye, találkozópontja” – mondta az InfoRádiónak Velkey György, a szövetség elnökhelyettese az Egerben megrendezett kongresszusról, melyre ezernél több résztvevőt várnak.

Négy napon át, három szekcióban tárgyalják meg az ágazatot érintő témákat.

„A legfőbb kérdések: az egészségügyben dolgozó munkatársak kérdése; külön, egy nagy szekcióban – egy teljes délelőttöt – foglalkozunk az ápolók kérdéseivel, életpályájával, szakdolgozói képzésekkel és egyebekkel; ugyanígy egy teljse délelőtt az orvosi rezidens képzéssel és az orvosi migrációval, életpályával foglalkozik” – emelte ki a szövetség vezetője, aki fontosnak tartja a betegek jóérzését, az orvos és beteg közti kommunikációt, a betegségértést is. De beszélnek a klinikai gyógyszerészetről, a gazdaságról, a technológiai újdonságról, a várólistákról és a béremelésekről is.

A szakma képviselői mellett döntéshozók is bekapcsolódnak az egyeztetésekbe. Egyes szekciók azzal fejeződnek be, hogy az ülést levezető elnökök, témafelelősök megfogalmazzák az elhangzottak konklúzióját,

a szerdai közgyűlésen pedig a szövetség állásfoglalást ad ki az egészségügy állapotáról, melyben javaslatok is szerepelnek majd

– magyarázta az elnök.

A Magyar Kórházszövetség a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal létrehozott egy díjat, mellyel azokat a kórházakat ismerik el, ahol a munkatársak és a betegek szempontjait figyelembe véve a családokra különösen odafigyelnek – tájékoztatott Velkey György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×