eur:
394.97
usd:
365.62
bux:
71629.46
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Czeglédy Csaba (b) a Szegedi Járásbíróságon 2018. április 4-én. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta előzetes letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság március 2-án felfüggesztette, aznap este ismét őrizetbe vették, majd a bíróság harminc napra elrendelte előzetes letartóztatását.
Nyitókép: Rosta Tibor

Czeglédy Csaba elveszítheti képviselői mandátumát is

A július 5-ig érvényes és meghosszabbítható előzetes letartóztatása miatt az adócsalással gyanúsított Czeglédy Csaba elvesztheti szombathelyi önkormányzati képviselői mandátumát.

Az önkormányzati törvény szerint a képviselői jogosultság megszűnik, ha a képviselő 12 hónapot meghaladóan nem jár testületi ülésekre. Az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt színeiben, 2014 őszén mandátumot szerző politikus előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tavaly június 14-én rendelte el, ezért a képviselő már nem vehetett részt a másnapi testületi ülésen.

Czeglédy Csaba tartós akadályoztatása miatt a helyi választási bizottságnak június ­15-ét követően auto­matikusan, 120 napon belül ki kell írnia az időközi választásokat Szombathely 5. számú választókerületében. A győztes jelölt 2019 ­őszéig tölthetné be mandátumát - írja a Magyar Idők.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Címlapról ajánljuk

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×