eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pexels

Tavaszi megújulás diétával

Tavasszal sokan kedvet kapnak az életmódjuk megújításához, vagy diétázni kezdenek - mondta Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa.

Manapság nagyon divatos téma az életmódváltás. Akarva-akaratlanul belebotlunk a közösségi médiában, az online portálokon. Sokan blogot indítanak, ahol dokumentálják, hogy változott meg az életük, hogyan fogytak le diéta segítségével.

"Tavasszal az életmódváltás kedve megnövekszik. Ilyenkor nemcsak a természet újul meg, hanem az emberek átalakulási kedve is nő. Önmagunk megújítását is látjuk ebben az időszakban, és új lendületre vágyunk. Ehhez gyakran társul valami diéta, akár egy méregtelenítő vagy tisztító kúra" - fejtette ki Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa.

A szakértő szerint egyfajta átalakításról kell szólnia ennek az időszaknak,

de nem szabad drasztikusan elkezdeni.

"A tavaszi hónapokban színessé és izgalmassá tehetjük ezt a megújítási folyamatot, hiszen sokkal színesebb a zöldség és gyümölcs kínálat. Az alapja a diétának az, hogy zöldség- és gyümölcsalapokra helyezzük az új életmódbeli vagy táplálkozási rendszert" - tette hozzá a dietetikus. Sokan azt gondolják, hogy a diéta kőkemény cukor- és lisztmegvonást jelent, de lehet megengedőbben is csinálni.

Szarka Dorottya szerint

már az egy nagy életmódváltás, ha megnöveljük a folyadékbevitelünket.

Ez természetesen tiszta vizet jelent, vagy ízesítetlen teát, gyógyteát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×