eur:
394.5
usd:
364.19
bux:
71178.95
2024. július 8. hétfő Ellák

Hónapokra lezárnak egy-egy sávot az M2-esen

Építési és felújítási munkák miatt 2018. április 9-től forgalomterelésre kell számítani az M2 gyorsforgalmi úton Dunakeszi és Fót térségében. A munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sávot használhatnak a közlekedők.

Megkezdődik az M2 gyorsforgalmi út meglévő bal pályájának átépítése, ezért a 17-22 km szelvények között, közel 4,5 km hosszú szakaszon a jobb pályára terelve, 2×1 sávos forgalmi rendben, csökkentett, 60 km/h sebességgel haladhatnak majd az autósok. A le- és felhajtás lehetősége a Dunakeszi-Fót csomópontban biztosított lesz - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munkálatok az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg, melynek várható időtartama két hét.

Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, felújítják és szélesítik a meglévő, Mogyoródi-patak feletti hidat, átépítik az elválasztósávot, illetve felújítják és megerősítik az útburkolatot. A munkálatok kiegészülnek vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi.

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×