eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
A Balaton vizét felkorbácsolja és a partra fröcsköli a helyenként száz kilométert meghaladó erősségű szél Zamárdiban.
Nyitókép: Horváth Mónika

Csúcsrajáratva kezdi a szezont a viharjelzés

Megkezdődött a viharjelzési szezon, a Balatonnál és a Velencei-tónál rögtön másodfokkal a viharos szél miatt.

Április 1-én megkezdődik a tavi viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart. A tavi viharjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szakmai felügyelete mellett - írja a met.hu.

A Balaton viharjelzési szempontból három medencére tagolt: a Keszthelytől Badacsonyig tartó nyugati, a Badacsonytól Tihanyig tartó középső, és a tihanyi szorostól keletre lévő keleti medencére. A balatonihoz hasonló fényjelző lámpák működnek a Velencei-tónál, Tisza-tónál és a Fertő-tónál is.

Az elsőfokú viharjelzés az erős szélre, a másodfokú viharjelzéssel pedig a viharos szélre figyelmeztet.

A jelzéseket a szélerősödés előtt fél-másfél órával adják ki.

A Balaton és Velencei-tavat érintő időjárási információk folyamatosan frissülve szabadon hozzáférhetőek az OMSZ honlapján (www.met.hu), a BM OKF honlapján (www.katasztrofavedelem.hu), valamint a www.rsoe.hu weboldalon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján az idei szezonban is a Balatoni időjárás, a Tisza-tavi időjárás és a Velencei-tavi időjárás oldalon lehet tájékozódni az aktuális viharjelzésről, valamint a tavaink aktuális és várható időjárási viszonyairól.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×