eur:
395.8
usd:
369.32
bux:
71802.43
2024. július 2. kedd Ottó

Megúszhatják a gyerekek a mobiltelefon-tilalmat

Középutas, kompromisszumos megoldást kellene találni az iskolai mobiltelefon-használatban, a teljes tiltás nem szerencsés - véli Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus, akit arról kérdeztünk, hogy a francia iskolákból a tervek szerint kitiltanák a mobiltelefonokat.

Serdülőkorban életkori sajátosság, hogy ha valami tilos, arra lázadással vagy viszontelutasítással reagálnak a gyerekek, sőt ettől, még kívánatosabb lesz a tiltott tárgy – mondta az InfoRádió által megkérdezett klinikai szakpszichológus.

Kalamár Hajnalka szerint mindenféle korlátozásra érvényes az a szabály, hogy úgy érdemes tiltani, ha az okát átbeszéljük, és kompromisszumos megoldásra jutunk a gyerekekkel.

A teljes tiltás ellenkező hatást válthat ki, de az alapgondolat, hogy keretek közé szorítsák az okostelefonok használatát, az üdvözlendő – tette hozzá.

A teljes interjút meghallgathatják oktatási magazinunkban, a Katedrában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Orosz oligarchák és brit politikusok: leleplezték a titkos hálózatot

Orosz oligarchák és brit politikusok: leleplezték a titkos hálózatot

Egy londoni székhelyű feltörekvő piaci befektetési csoport, a Gemcorp kiszivárgott feljegyzése szerint a vállalat arra törekedett, hogy erős politikai kapcsolatokat építsen ki különböző országokban. Az orosz pénzből alapított társaság a brit Konzervatív Párt több tagját felvette már alkalmazottnak, és úgy tűnik, hatékony volt a befolyásszerzésük. A választások előtt az újabb botrány nem jön jól a toryknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×