eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Czeglédy Csaba mellett tüntettek a Szabadság téren

Czeglédy Csaba mellett tüntettek a Szabadság téren

Szimpátiatüntetést rendeztek Czeglédy Csaba mellett vasárnap Budapesten, a Szabadság téren - számolt be róla az M1 aktuális csatorna.

Az M1 tudósítása szerint Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke beszédében úgy fogalmazott: Czeglédy Csabával mindenkinek szolidaritást kellene vállalnia. Lendvai Ildikó azt mondta: állampolgárként vannak itt, mert állampolgári minőségükben sértették meg őket, ahogy Czeglédy Csabát is. A szocialista politikus szerint a Czeglédy Csabával történtek azt bizonyítják, hogy Magyarország nem jogállam.

Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció politikusa koncepciós eljárásnak nevezte a Czeglédy Csaba elleni nyomozást, amit a Császy Zsolt és Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezetői ellen lefolytatott büntetőeljárásokhoz hasonlított. A politikus úgy fogalmazott: ők nem egyszerűen remélik, hogy ezek az emberek ártatlanok, nemcsak hisznek ebben, hanem tudják is, mert - mint fogalmazott - közelről látták amit csináltak, és amit tettek az országért.

A közösségi médiában meghirdetett rendezvényen több ellenzéki politikus is megjelent, ott volt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, a DK-s Varjú László és Vágó István is.

Pénteken este ismét őrizetbe vették a korábban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett - hat milliárd forintot meghaladó - költségvetési csalással gyanúsított, és a tavaly nyár óta tartó előzetes letartóztatásból mentelmi joga miatt csütörtökön szabadult Czeglédy Csabát, aki független jelöltként indul az országgyűlési választáson Szombathely 1-es számú választókerületében.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×