eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Csúcson egy különleges étel ára

Rekordot döntött a szarvasgomba ára, 100 ezer forintot is adtak kilójáért.

A Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesülete közleményében azt írta: a tavalyi elhúzódó, hideg tél miatt későn kezdett érni a nyári szarvasgomba, majd a kevés nyári csapadék hatására csökkent a termés és Európa más területein is hasonló volt a helyzet. Emiatt a felvásárlási ár évtizedek óta nem látott magasságokba szökött: a 400 eurós kilónkénti ár sem volt ritka a szezonban.

A jó termőhelyi adottságú erdőkben hektáronként 25-40 kg szarvasgombát lehetett szedni, ami 3-5 milliós bevételt is jelenthetett. A szarvasgomba termesztésre uniós támogatás is igénybe vehető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×