eur:
395.09
usd:
367.24
bux:
71541.5
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Tizenegyszer élesztették újra a fiatal focistát

Levették a lélegeztetőgépről a Dabas 16 éves labdarúgóját, aki két hete lett rosszul csapata mérkőzése közben – közölte a Semmelweis Egyetem.

A fiatal futballista azután került a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára, miután a pályán hétszer kellett újraéleszteni. A kórházban további négy alkalommal kellett visszahozni a sportolót a klinikai halál állapotából.

A labdarúgó egy nagyon ritka, veleszületett koszorúér fejlődési rendellenesség miatt kapott infarktust, a betegség tünetei a sport miatti fokozott megterhelés következtében jelentkeztek – közölte az intézmány.

A focista egy szabadnapos mentősnek és a klinika orvoscsapatának köszönheti életét.

Tíz nappal a többszöri sikeres újraélesztés, a gyorsan felállított diagnózis, és az azonnal műszívkezelés, valamint a sikeres szívműtét után hétfőn már beszélgetni is lehetett a sportolóval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, és a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×