eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Katasztrófa fenyegette Magyarországot – hetilapszemle

Bármennyire is dicső a magyar futballmúlt, nem érdemes abban élnünk - mondta az új szövetségi kapitány a Figyelőnek. A Heti Válasz rekorddrága vasúti felújításról ír. Az HVG az IMF főközgazdászával készített interjúban a Lehman Brothers világgazdasági válsághoz vezető csődjének idejét idézte fel.

A Heti Válasz azt írja, a maga nemében Magyarország valaha volt legdrágább vasúti beruházása a Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti felújítás, pedig kihagytak belőle szinte minden nélkülözhető műszaki tartalmat. Lengyelországban egy hasonló munkát harmad ennyiből végeznek el. A vonalat kilométerenként 3 milliárd 140 millió forintból újítják fel, ennél drágább csak a Szolnok - Szajol felújítás volt – 3 milliárd 290 millió forint kilométerenként –, ám itt építettek egy új hidat is a Tiszán.

A HVG Olivier Blancharddal, az IMF 2008 szeptemberében kinevezett főközgazdászával közöl interjút. Azt mondta: kezdetben úgy gondolták, a Lehman Brothers csődje kezelhető lesz, az IMF akkori vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn azonban kezdetektől fogva pesszimista volt, vélhetően azért, mert a tudományos területről érkezett főközgazdásznál több információja volt. Azt mondta, annak idején azért kapott Magyarország rekord gyorsasággal – alig három héttel a kérés után – 20 milliárdos hitelkeretet, mert félő volt, hogy a kialakult helyzet katasztrófához vezet.

A Figyelő Georges Leekens-szel, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányával közöl interjút. A szakember azt mondta, az egyik legfontosabb feladata, hogy segítsen a válogatott futballistáknak visszanyerni az önbizalmukat. A magyar szurkolók szenvedélyét lenyűgözőnek nevezte, hozzátéve, hogy Magyarországot még mindig elbűvöli a futball. Elmondta azonban azt is, nem vagyunk világklasszis szinten, és bármilyen dicső is a múlt, nem érdemes benne élnünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×