eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál

Más lehet a kulcsfigura, nem az új amerikai nagykövet

Ha ki is neveznek új amerikai nagykövetet Budapestre, a kulcsfigura Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolatában valószínűleg Wes Mitchell, az eurázsiai ügyekért felelős államtitkár lesz - mondta a Magyar Hírlapnak Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerikai Tanulmányok Kutatóközpontjának munkatársa.

Kifejtette, hogy Budapestre jó ideje főleg politikai kinevezettek érkeztek az Egyesült Államokból a nagyköveti posztra, nem pedig karrierdiplomaták.

Értékelése szerint ilyen lenne David Cornstein is, akinek a sajtó szerint esélye van arra, hogy az új nagykövet legyen.

Csizmazia Gábor úgy vélte, Cornstein "az üzleti élet szereplőjeként lehet, hogy tudna hozni új gazdasági kapcsolatokat, de biztonságpolitikai szempontból a kulcsfigura inkább (...) Wes Mitchell lesz".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×