eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ilyen következményei lehetnek az állami mobilszolgáltató megalakulásának – lapszemle

A Magyar Idők azt írja, hogy a Fidesz országos választmánya ma véglegesíti az egyéni választókerületi jelöltek névsorát. Az indulók 90 százaléka megegyezik a négy évvel ezelőttivel, mivel nagyrészt azok kaptak bizalmat, akik legutóbb mandátumot nyertek. Vannak olyan jelöltek is, akiknek 2014-ben nem sikerült egyéni mandátumot szerezniük, de most újra ringbe szállhatnak.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a légitársaságok jelentős pilótahiánnyal küzdenek, a jelölteknek mégis komoly összeget kell fizetniük, ha kapitányok szeretnének lenni. A képzés az alapoktól kezdve egy lakás árát emészti fel. Cserébe viszont már egy kezdő másodpilóta is nettó egy-kétezer eurót keres havonta, a kapitányi fizetések pedig 7-8 ezer euró között vannak.

A Világgazdaság szerint a távközlési piac szereplői - közük a Magyar Telekom is - megszenvedhetik az állami mobilszolgáltató cég esetleges megalakulását, mert az 10-15 százalékos árfolyamzuhanást is okozhatna, de szakértők szerint akár pozitív hatásai is lehetnének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×