eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Török Gábor: hisztéria és választási esélylatolgatás

Török Gábor: hisztéria és választási esélylatolgatás

Török Gábor nem tudja elképzelni, hogy ne a Fidesz nyerje meg a választást, de nem mindegy, hogy relatív, abszolút vagy kétharmados többséggel. Mráz Ágoston Sámuel szerint nem segíti az ellenzéket, hogy nincs vagy csökkent a válságtudat a társadalomban.

A magyar politika rendkívül témaszegény maradt 2014-hez hasonlóan – mondta a Heti Válasznak Török Gábor politikai elemző.

A páros interjúban Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója úgy fogalmazott: nem igaz, hogy ugyanott tart a politika, mint négy éve, hiszen például más az ellenzék felállása is. Az elemző szerint a virtuális térben éles lehet a verseny az ellenzéki pártok között, de ha nincs hiteles üzenetük, nem érnek sokat a plakátok. Ezzel kapcsolatban Török Gábor azt mondta, amint elindul a kampány,

úgy fog tűnni, hogy jobb állapotban van, vagy legalább létezik az ellenzék.

Mráz Ágoston Sámuel szerint nem segíti az ellenzéket, hogy nincs vagy csökkent a válságtudat a társadalomban, és már a devizahiteles ügy helyett a béremelésről szólnak a hírek.

Török Gábor úgy látja, a meglévő hisztéria inkább politikai, mint társadalmi, és

aktív, cselekvő társadalmi ellenállás nem látható.

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója közölte: nem voltak nagyobb sztrájkok, tüntetések az elmúlt négy évben, ez pedig azt mutatja, hogy a többség belülről elfogadja a rendszert.

Török Gábor ezzel kapcsolatban kiemelte: nem tudja elképzelni, hogy ne a Fidesz nyerje meg a választást, de nem mindegy, hogy relatív, abszolút vagy kétharmados többséggel.

Mráz Ágoston Sámuel szerencsétlennek nevezte, hogy a Fideszt nem vizsgálta az Állami Számvevőszék, míg az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, Karácsony Gergelyről azt mondta, alkalmas új választók megszólítására.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×