eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Száz év szolgálat egy élhetőbb országért

Száz év szolgálat egy élhetőbb országért

Az önrendelkezés igénye hívta életre a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét 1918-ban. A centenáriumi év programjairól Nagy Sándor elnököt kérdeztük.

Az első világháború után a frontról hazatérő katonák közül sokan elveszítették látásukat, közöttük sok értelmiségi, akik elhatározták a szövetség létrehozását - mondta Nagy Sándor.  Gondoskodás és karitatív tevékenység korábban is volt az érintetteknek, de az érdekeiket is akarták érvényesíteni. 

A vakok szövetsége az önrendelkezést helyezi előtérbe, vagyis a társadalomban betöltött szerepét próbálja erősíteni.

Nagy Sándor a centenáriumi programok közül kiemelte a nőnapi opera gálaestet, ahol látássérült művészek lépnek fel.

Lesz egy sportnap, amelyen a különböző sportformákat lehet kipróbálni, amelyeket a vakok és gyengén látók is aktívan űzhetnek. Továbbá készülnek új hangos-, és braille könyvek is a 100. évforduló alkalmából. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×