eur:
394.59
usd:
365.44
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Itt az újabb plakátkampány

Több száz, az életmentés helyes módszerét bemutató citylight plakátról tanulhatnak újraélesztést a járókelők vagy a járműveken utazók mától Magyarországon.

A közterületi plakátok jól érthetően, ábrákkal magyarázzák el a laikus újraélesztés, az életmentés folyamatát, valamint az október közepétől elérhető, immáron országosan is használható, közösségi életmentő Szív City applikációt is népszerűsítik - írja a Magyar Idők.

Az applikáció gyorsan a bajba jutotthoz navigálja azt, aki úgy érzi, tud segíteni, így pillanatokon belül elkezdheti az újraélesztést, a mentő megérkezéséig is esélyt adhat a betegnek a túlélésre. Az applikáció úgy működik, hogy összeköttetésben áll a mentők irányítórendszerével, és az oda beérkező segélyhívás alapján a mentésirányító nemcsak mentőautót indít a helyszínre, hanem egy gombnyomással riasztja a legközelebbi Szív City elsősegélynyújtókat is.

A mostani plakátkampány célja a lakosság életmentő ismereteinek, segítségnyújtási készségének fejlesztése. Ez elengedhetetlennek látszik, főleg annak fényében, hogy hazánkban évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében az utcákon és a közterületeken. Többségük minden bizonnyal megmenthető lenne, ha valaki perceken belül megkezdené az újraélesztéshez szükséges teendők ellátását.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×