eur:
394.29
usd:
364.12
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

A kormány újabb ajándékot ad a nyugdíjasoknak

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány 65 évesnél idősebbeknek az idősügyi infokommunikációs program keretében - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Jeneiné Rubovszky Csilla közölte, a számítógépeket az ingyenes internetszolgáltatással szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott emberek kapják meg, az eszközök használatára pedig megtanítják őket.

A miniszteri biztos elmondta, egy országos felmérés szerint a digitális eszközök elsősorban az idősek magányának csökkentéséhez, az ellenük irányuló bűncselekmények megelőzéséhez és az egészségük megőrzéséhez járulhatnak hozzá. Példaként elmondta, hogy megtanítják a nyugdíjasokat videótelefonálni, bűnmegelőzési Skype-konferenciákat tartanak nekik, és a demencia enyhítésére szolgáló játékokat is kifejlesztenek.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×