eur:
394.87
usd:
367.59
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Magyar bíróság elé áll a hírhedt bombagyáros

Magánvádas eljárásban vonhatják felelősségre a bombagyáros Dietmar E. Clodót, miután megrágalmazta a jelenlegi belügyminisztert és a kormányfőt - írja a Magyar Idők.

Perelőkészítő szakban van a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) a Magyarországon a 2003-ban bűnszervezet tagjaként elkövetett, robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés miatt jogerősen tíz évre ítélt német bűnöző, Diet­mar Eduard Clodo elleni, rágalmazás vétsége miatt kezdődött eljárás - tudta meg a lap. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerint magánvádas büntető-, nem peres eljárásról van szó, amely egy magánszemély rágalmazás vétsége miatt tett feljelentése alapján indult.

A német bűnöző több fórumon is azt állította külföldön, hogy az 1990-es években személyesen adott át kenőpénzt a jelenlegi magyar miniszterelnöknek, illetve Pintér Sándor belügyminiszternek. Ezt többen is cáfolták.

A megjelentek alapján Tényi István hamis tanúzás bűntette miatt fordult a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez. Az ügyészség emiatt ugyan nem indított eljárást, ám álláspontjuk szerint felmerül a magánvádként üldözendő rágalmazás vétsége, így megküldték Tényi beadványát a PKKB-nek. A bíróság ekkor megbízta a BRFK V. kerületi kapitányságát, hogy nyomozza ki Clodo tartózkodási helyét, ahonnan idézhető a bíróságra.

Ezt követően lépett perelőkészítő szakba az ügy. A bíróság megkeresi a sértetteket, hogy kívánják-e képviselni a magánvádat, ha nem, az ügyészség még mindig átveheti a vád képviseletét. Ugyanakkor az alperest is megkeresik: ha az idézésre nem jelenik meg, körözést adhatnak ki ellene, illetve távollétében is lefolytathatják a magánvádas eljárást.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×