eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Vádemelés a szentendrei úti ámokfutó ellen

Vádemelési javaslattal zárták le a rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki a Szentendrei úton két fiatal férfi halálát okozta egy balesetben idén márciusban - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Felidézték: O. Áron 2017. március 18-án 1 óra 10 perc körül a megengedett legnagyobb sebességet túllépve közlekedett, és a budapesti Szentendrei úton hátulról belerohant egy a piros lámpánál várakozó gépkocsiba. Annak sofőrje, a 22 éves D. Bálint és utasa, a 22 éves J. Richárd Sándor olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindketten a helyszínen életüket vesztették; O. Áron is súlyosan megsérült. 

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy O. Áron a balesetet ittas állapotban okozta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vizsgálói a 29 éves budapesti férfi ellen halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett miatt indított eljárást befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek - áll a közleményben.

A megrázó eset után Bús Balázs, a kerület polgármestere ismét a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a már országosan kiépített VÉDA közúti intelligens kamerarendszert bővítsék ki, és a Szentendrei útra is helyezzenek ki kamerákat. Az új rendszer várhatóan 2018-ban már működhet.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×