eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Közlekedési kártya kell januártól - íme a BKK válasza

Közlekedési kártya kell januártól - íme a BKK válasza

Az elmúlt napokban több internetes oldalon tévesen jelent meg, hogy 2018. január 1-jétől kötelező közlekedési kártyahasználatot vezetnek be az elektronikus jegyrendszer keretében - közölte a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ felhívta a figyelmet, hogy 2018. január 1-jétől

továbbra is a megszokott módon lehet használni a közösségi közlekedési eszközöket, így egyelőre nem lesz szükség a közlekedési kártya kiváltására.

A rendszer bevezetésének feltétele a teljes infrastruktúra kiépítése, amely jelenleg is tart. A BKK a rendszer éles indulásával – így a közlekedési kártyák kiváltásával – kapcsolatban a megfelelő időben megadja majd a szükséges tájékoztatást minden fórumon.

  • A cég idén augusztusban kezdte el az első állomásokon a beléptetőkapu-rendszer és az érvényesítő készülékek telepítését, így már zajlik a beléptetőkapuk funkcionális működésének, illetve az eszközök háttérrendszerekkel történő kommunikációjának tesztje.
  • Az első beléptetőkapukat a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál telepítették, míg az érvényesítő készülékekkel a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán találkozhatnak az utasok.
  • A következő időszakban folytatódik a beléptetőkapuk és érvényesítő készülékek állomási tervezése, engedélyeztetése és telepítése a metró- és HÉV-állomásokra.

A projekttel - és annak elhúzódásával - kapcsolatban az elmúlt időszakban több módosításra volt szükség, a BKK szerint elsősorban a törvényi változások, valamint a technikai fejlődés miatt. A változások közül a legjelentősebbek:

  • az elektronikus személyi igazolvány integrációja,
  • a 4G használata (3G helyett) a járműves és állomási infrastruktúrán,
  • a szükséges eszközdarabszámok módosítása,
  • valamint a kényelmesebb használat és a rendszer hatékonyságának növelése érdekében az eszközök fejlesztése.

A cég hangsúlyozta: a módosításoknak köszönhetően az üzemeltetési költségek csökkentését is elérték.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×