eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc
Így autózva könnyen életveszélybe sodorhatjuk magunkat

Így autózva könnyen életveszélybe sodorhatjuk magunkat

A távolsági fényszóró használata kerülendő a ködben – egyebek közt erre hívta fel a figyelmet Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő.

Ha a látási viszonyok romlanak, mindig a sebesség meghatározása a legfontosabb szempont – mondta az InfoRádiónak Pausz Ferenc. Ha a látótávolság csökken, ennek megfelelően kell csökkenteni a jármű sebességét – tette hozzá a közlekedésbiztonsági szakértő.

Köd esetén a világító berendezések jelentősége megnő: a járművek nagy része rendelkezik hátsó ködlámpával, ez segít abban, hogy hamarabb észrevegyék a gépkocsit. Az első ködlámpa pedig az adott autó sofőrjének segít a tájékozódásban.

A távolsági fényszóró használata azonban kerülendő, hiszen – bár sötétben megnöveli a belátott területet – köd esetén rosszabb látási viszonyokat eredményez mint a tompított fényszóró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×