eur:
397.69
usd:
358.48
bux:
74129.58
2024. október 1. kedd Malvin
Elgázolt nő - megszólalt a kórház

Elgázolt nő - megszólalt a kórház

Egy főorvos, egy nővér és egy ápoló, valamint a kórház főigazgatója is az utcára sietett, miután múlt pénteken a Budai Irgalmasrendi Kórház bejárata előtt ütöttek el egy idős nőt – mondta a Zoom.hu-nak Reiter József, a kórház főigazgatója.

Vasárnap a 444.hu számolt be az esetről, egy olvasó beszámolója alapján írta meg a történetet. Richárd a kocsi vezetőjével próbált meg segíteni a nénin a gázolás után. Először a sofőr, később Richárd akart kihívni egy orvost a kórházból, de a recepción mindkettőjüknek azt tanácsolták, hívjanak inkább mentőt.

„Ott guggoltunk a néni mellett, már visszaindultam a kórházba, hogy miért a késlekedés, mire 1-2 perc múlva KICSOSZOGOTT, zsebre tett kezekkel egy középkorú nő fehér köpenyben. Sürgettem, mire megállt, visszafordult felém és közölte: »Nyugalom, nyugalom, jön az orvos, jön, itt vagyok.«- a már recepción megismert nemtörődőm hangon, nagyokat pislogva a szemüveg mögül, pedagógusi pedantériával” – idézte a 444 a szemtanút.

A kórház főigazgatója aZoom.hu-nak  azt mondta, aznap Szeli Dóra belgyógyász-főorvos dolgozott az ambulancián, először ő ment ki az idős asszonyhoz, majd egy gasztroenterológus nővér és egy ápoló is a sérülthöz sietett, aztán ő maga is a helyszínre ért. A forgalmat irányította és próbálta a mentőket a megfelelő helyre terelni. A mentők rossz helyen fordultak be, és az Üstökös utcában beszorultak a dugóba, Reiter szerint ezért telt nagyjából 20 percbe, mire odaértek és átvették az idős nőt.

„Eközben kollégáim egyébként folyamatosan beszéltek a sérülthöz és arról is meggyőződtek, hogy az állapota stabil, nincs életveszélyben” - közölte Reiter József.

Az igazgató szerint ők a hatályos jogszabályok szerint jártak el,

már csak azért is, mert intézményükben nincsen traumatológia, vagyis olyan osztály, amely a súlyos sérülteket tudja ellátni. Az elütött „néni feje ugyan vérzett, de az orvosok szerint nem volt számottevő, magánál volt és a légzésfunkciója is rendben volt”, a protokoll szerint ilyenkor pedig mentőt kell hívniuk, hogy a sérültet a területileg illetékes kórházba szállítsák.

Reiter szerint más lett volna a helyzet, ha az asszony valóban életveszélyben lett volna. Abban az esetben a kórház intenzív osztályán vagy, ha olyan mértékű vérzése, a sebészeten segítettek volna rajta.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×