eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Tokaj bajai is előkerültek az Országgyűlésben

Egyebek mellett a családon belüli erőszakról, az argárkamarai választásokról és a reformáció 500. évfordulójáról volt szó az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó a családon belüli erőszak áldozatainak képviseletében felszólalva arra kérte a kormányt, hogy ratifikálja az isztambuli egyezményt. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában erre nem tért ki, viszont felsorolta, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége milyen jogszabályokat szigorított a kapcsolati agresszió visszaszorítása érdekében.

A jobbikos Magyar Zoltán azzal vádolta meg a kormányt, hogy az antidemokratikus eszközökkel hozta helyzetbe a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pénteken esedékes választása előtt. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint itt valójában arról van szó, hogy a Jobbik által támogatott agrárszervezet, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége a MAGOSZ-szal ellentétben képtelen volt minden megyében jelöltlistát állítani.

A kereszténydemokrata Szászfalvi László és a fideszes Bóna Zoltán, valamint a nekik válaszoló Rétvári Bence államtitkár a reformáció ötszázadik évfordulójáról emlékezett meg napirend előtt.

Az LMP-s Ikotity István szerint az állam tönkreteszi a tokaj-hegyaljai szőlőtermesztőket azzal, hogy a történelmi borvidék nagy része fideszes oligarchák kezébe kerül. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára viszont úgy látja, hogy az állam sikeressé tette a Grand Tokaj Zrt-re keresztelt Tokaj Kereskedőházat, amely nem tönkreteszi, hanem segíti a kis gazdákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×