eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Balázs Péter a pártokra vár - lapszemle

A Magyar Nemzet a lehetséges miniszterelnök-jelöltről ír, míg a Magyar Idők a karácsonyi bevásárlási szezonnal foglalkozik.

Balázs Péter megtette ajánlatát, most a pártokra vár – közli a Magyar Nemzet. A szocialistáknak elfoadható lehet a volt külügyminiszter, akinek neve nemrég merült fel a sajtóban esetleges miniszterelnök-jelöltként, de a DK egyelőre nem gondolkozik közös jelöltben. Az egykori tárcavezető a lapnak úgy fogalmazott, hogy amennyiben sikerülne együttműködnie a „mai demokratikus ellenzéki oldalon lévő pártok kritikus többségének”, abban vállalna valamilyen szerepet.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy egyre több áruházban kezdődik a karácsonyi ünnepek előtti bevásárlási szezon: idén további jelentős forgalombővülésre számítanak a kereskedők. A várakozások szerint tavaly decemberhez képest mintegy 3-4 százalékkal nő a boltokban eladott áruk mennyisége, a lakosság karácsonyi ajándékokra és az ünnepi asztalra szánt kiadásai pedig megközelíthetik a 200 milliárd forintot.

Sokba kerülne az újabb munkaszüneti nap – mondta Dávid Ferenc, a Vállaklozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Világgazdaságnak annak kapcsán, hogy november végéig gyűjtik az aláírásokat a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítását célzó népszavazási kezdeményezéshez. Becslése alapján 50-70 milliárd forinttól esne el a magyar gazdaság, továbbá a köz- és a versenyszférában is fennakadásokat okozhat a változás.

Nagy baja lehet Magyarországnak a biomassza szabályozásából – közli a Portfolio. Hétfőn ugyanis nem támogatta a biomassza felhasználás érdemi fenntarthatóbbá tételét az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága, azonban míg sok uniós tagország nagyrészt a biomassza, így a rönkfa égetésével teljesíti megújuló energia célkitűzéseit, a kritikák szerint ezzel csak tovább fokozzák az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A napi.hu annak járt utána, hogy pontosan mekkora terhet jelent a háztartások számára a világ egyik legmagasabb áfakulcsa, a magyarországi. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

Jóval olcsóbbá vált a lakossági autófinanszírozás az év első felében – olvasható a Világgazdaságban, ugyanis több mint 4 százalékponttal csökkent a háztartások gépjárműhiteleinek átlagos kamatlába az augusztusig számított egy évben, miközben egyre több egy számjegyű THM-emmel kínált lízingkonstrukció érhető el a piacon. A magánvásárlok ezért kezdenek visszatérni az új autó- és a finanszírozási piacra is.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×