eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Erdélybe tart a gyógyítóbusz

Erdélybe tart a gyógyítóbusz

Több mint tízezer vizsgálatot végeznek magyar orvosok Erdélyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos éves eseményén. A szombattól október 13-áig tartó útról Edvi Péter, a szervezet elnöke beszélt az InfoRádióban.

Ahogy általában, most is Székelyföld „déli csücskétől az északiig és a keletitől a nyugatiig” vizsgál a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – mondta el a szervezet elnöke.

„De átmegyünk Bákóba is, főleg a csángó gyerekeket vizsgáljuk ott” - tette hozzá Edvi Péter.

A gyerekgyógyászat mellett idén kiemelt terület az ortopédia, a sebészet, de sok nőgyógyász és fogorvos is jelentkezett – mondta el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

„Egy komplett rendelővel vagyunk úton.”

A mozgó rendelő mellett a helyi intézményeket gyógyszerekkel és szakmai továbbképzésekkel is segítik. Edvi Péter elmondta, Csíkszentmártonban a megalakulása óta támogatja a szervezet a korai fejlesztőt, most azt vállalta, hogy hat szakember munkabérét finanszírozza, közel tizenkét millió forint értékben – tette hozzá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

„Ezt fogjuk ott megünnepelni. A másik fontos esemény pedig az, hogy a csíkszeredai megyei kórház ortopédiai részlegének egy mikromotor nevű berendezést vásároltunk, nagyjából tízmillió forintért. Már használják is, most fogjuk megünnepelni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×