eur:
394.95
usd:
367.81
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nézőpont: nincs kormányváltó hangulat

Nézőpont: nincs kormányváltó hangulat

A teljes felnőtt népesség körében 48 százalék, a választási részvételüket biztosra ígérők körében pedig 57 százalék nem szeretné, ha megbukna 2018-ban a jelenlegi kormány – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség 48 százaléka nem szeretné, ha megbukna 2018-ban a jelenlegi kormány, ezzel szemben mindössze 35 százalék szeretne kormánybukást. Érdekesség, hogy az ellenzéki szimpatizánsok átlagosan 14 százaléka sem szeretne kormánybukást.

A kormánybukást nem preferálók aránya a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) táboron belül 20, a Jobbik-táboron belül 17, a Momentum szimpatizánsai körében 15, míg az LMP-szimpatizánsok körében 4 százalék. Az ismeretlen pártpreferenciával bírók 28 százaléka szintén nem szeretné, ha megbukna a kormány.

A választási részvételüket biztosra ígérők körében még kevesebben vannak azok, akik kormánybukást szeretnének. A biztos szavazók körében tíz megkérdezettből közel hat (57 százalék) nem szeretne kormánybukást, ezt csupán harmaduk (34 százalék) támogatná.

A Závecz Research csütörtökön publikált mérése szerint az emberek 40 százaléka úgy vélekedik, hogy 2018-ban leváltható a Fidesz, míg csaknem ennyien, 37 százaléknyian azt feltételezik, hogy ennek nincsen esélye.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×