eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Egyre komolyabb intézkedések a börtönökben

Nem ritkaság, hogy az elítéltek jelen vannak a közösségi oldalakon. A Facebookon például posztolnak: megírják a véleményüket vagy az igazukért harcolnak - írta a Magyar Idők.

A jelenség világszerte problémát jelent. "A magyar börtönökbe nemzetközi összehasonlításban kevés tiltott tárgy kerül be, ám itthon is egyre komolyabb intézkedésekkel próbáljuk csökkenteni a számukat" – mondta a Magyar Időknek  Orosz Zoltán bv-őrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője, aki szerint az elítéltek profilját többnyire nem a rabok használják, hanem valamelyik közeli hozzátartozójuk.

A tiltott tárgyak visszaszorítása érdekében

  • tovább szigorították a biztonsági intézkedéseket és a személybeléptetési rendszert,
  • többlépcsőssé tették a csomagok, levélküldemények átvizsgálását.

A szankció nem véletlen, a hozzátartozók ugyanis egyre leleményesebbek: konzervdobozba vagy ruhába rejtik az eszközöket, nemrég pedig egy pingpongütőbe beépített telefont szűrtek ki a csomagok ellenőrzésekor a bv-őrök.

"Minden erőfeszítésünk ellenére előfordul, hogy a fogvatartottak kommunikálnak ezeken az eszközökön, ez azonban az esetek túlnyomó részében csak időleges, mivel a folyamatos belső ellenőrzések miatt hamar lebuknak" – reagált minderre Orosz Zoltán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×