eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Nagy-Britanniában csökkentették a legmagasabb szintű terrorkészültségi fokozatot - a nap hírei

Megkezdődött az aláírásgyűjtés a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazáshoz. Tömeges járattörlésekre kényszerül a Ryanair a következő hetekben.

Nagy-Britanniában csökkentették a legmagasabb, kritikus szintről a terrorkészültségi fokozatot, amelyet a pénteki támadás után rendeltek el. A rendőrség két embert elfogott a merénylettel összefüggésben.

Közös felelősség a kommunizmus 40 évének részletes és valós megismertetése mindenkivel - jelentette ki az Országgyűlés alelnöke. Gulyás Gergely a Recski Nemzeti Emlékparkban tartott megemlékezésen hangsúlyozta: fontos, hogy az utókor erkölcsi ítéletet mondhasson a felelősökről.

Megkezdődött az aláírásgyűjtés a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazáshoz. Az aláírásgyűjtésben részt vesz az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, az Együtt és a Momentum Mozgalom.

A diákhitel feltételeinek felülvizsgálatát kéri a kormánytól a Fidelitas, hogy az eddiginél is kedvezőbb és rugalmasabb lehessen a rendszer. A javaslat nulla százalékos diákhitel kamatot a Diákhitel 2 felhasználásának kibővítését szorgalmazza.

Változik a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének összetétele. A BUX kosárba hétfőtől bekerül a Konzum és a Waberer's, kikerül ugyanakkor a kritériumokat nem teljesítő Plotinus.

Fődíjat nyert Török Ferenc 1945 című filmje egy holland fesztiválon. A film és irodalom kapcsolatát középpontba állító Film by the Sea seregszemlén 120 alkotás szerepelt, és először nyert ott magyar rendező.

Tömeges járattörlésekre kényszerül a Ryanair a következő hetekben. A Portfolio azt írja: a diszkont légitársaság azzal indokolta az intézkedést, hogy eleget kell tennie az ír felügyeleti szervek előírásainak és még az év vége előtt ki kell adnia dolgozóinak a nekik járó szabadnapokat.

Halálos áldozatokat is követelő ítéletidő söpört végig Románia nyugati részén. Temes megyében a vihar négy ember halálát okozta, egy ötödik áldozat pedig az Arad megyei Menyházán vesztette életét. A kiszakított fák és letört ágak autókat rongáltak meg, villanyvezetékeket szakítottak el.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×