Széll Tamás nagyon hatékonyan kapcsolja össze a magyar hagyományokat és az európai konyhaművészetet – mondta Schöpflin György.
„Minden európai közösségnek megvan a saját hagyománya, van, ahol ez egészen kimagasló, mint például az olasz és a francia. Mi sok helyről kaptunk befolyást, csakúgy, mint a művészetben.”
Széll Tamás a hagyományokból indulva átvesz különféle hatásokat, és több lépéssel előreviszi azt, amit Magyarország, a hazai alapanyagokból kiindulva képes létrehozni – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti képviselője. Schöpflin György kiemelte, személyes elemzése szerint a polgári, sőt az állampolgári életnek elengedhetetlen része az étkezés, az, amit Széll Tamás elért, mindenkire vonatkozik.
„Középtávon ezek az újítások szélesebb körben elterjednek. Példa erre, hogy a kínai konyhát alig ismerték a hatvanas évek előtt, ma már a városok teljesen elfogadott részei a kínai kifőzdék.”
A különböző hatások állandóan módosítják az európai hagyományokat, átalakítják az étkezési szokásokat. Az egymásra hatás a legizgalmasabb – hangsúlyozta Schöpflin György.