eur:
394.82
usd:
367.52
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Ezrektől vett el pénzt a kormány

Kevesebb diák hiányzik igazolatlanul az iskolából, de így is több ezer esetben vonták meg az iskoláztatási támogatást iskolakerülés miatt - írta a hvg.hu.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte meg a kormánytól, hogy hány családtól vették el a családi pótlékot. Rétvári Bence államtitkár válaszából kiderült: az előző tanévben 3217 iskolás volt, aki legalább 50 órát hiányzott igazolatlanul. Ez az a hiányzásszám, ami felett megvonják a családtól az iskoláztatási támogatást - emlékeztetett a portál.

A túl sok igazolatlan hiányzást összegyűjtők száma csökken. Az államtitkár szerint a 2009/10-es tanévben 13 ezer esetben volt legalább 50 óra igazolatlan hiányzás. Amióta 2012 szeptemberében bevezették az új támogatási rendszert, 500 családból egynél kellett ezzel a szigorral élni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Európán belül Spanyolországhoz képest csak a jóval fejlettebb életszínvonallal bíró Svájcban magasabb a várható élettartam. A 83 évet meghaladó spanyol mutatóban nemcsak a mediterrán étrend, hanem az ottani városok településszerkezete, sűrűn lakottsága is szerepet játszik, mivel gyalogtávon belül sok minden elintézhető, így a spanyolok gyalogolnak a legtöbbet Európa nyugati felén. Emellett a nemzetközi összehasonlításban is igen élénk spanyol társasági élet (barátokkal, családdal való szoros kapcsolat) a hosszú várható élettartam megfelelő pszichés hátterét is biztosítja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×