eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Bevetették a gyorshajtók elleni csodafegyvert a szomszédban - Lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint óriási hiány van gyógypedagógusokból.

A Magyar Idők arról ír, bár sokkal kisebb az esély rá, a tojás mellett a baromfihúsra is átterjedhet a telepeken használt rovarirtó szer, ahogyan a tojás hozzáadásával készült árukban is jelen lehet a tiltott hatóanyag. Lengyelország már jelezte, hogy találtak fipronillal szennyezett húst, a magyar hatóságok pedig itthon is kiemelten ellenőrzik a hazai és külföldi vágásból származó tyúkhúst.

A Magyar Nemzet cikke szerint óriási hiány van gyógypedagógusokból. A pedagógiai szakszolgálatoknál, több megyében feleannyi álláshely sincs betöltve, mint kellene. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a nyáron minden megyében többtucatnyi új álláshelyet hirdettek a gyógypedagógusoknak, de az ősszel kezdődő tanévre alig néhány pozíciót sikerült csak betölteni.

A Világgazdaság arról ír, frekventált helyen, de csendes környezetben lévő két-három szobás társasházi lakást keres a lehető legolcsóbban a tipikus budapesti vevő, aki most ismét szívesen vásárol az agglomeráció egyes településein is. A fővárosi lakáspiac gerince a 15-30 millió forintos sávban húzódik, afölött megcsappan a kereslet.

A Portfólió arról ír, londoni pénzügyi elemzők szerint az észak-koreai válság legnagyobb aggodalomra okot adó világgazdasági kockázata az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség esetleges eszkalálódása. Donald Trump amerikai elnök kilátásba helyezte, hogy teljesen leállítja az Egyesült Államok kereskedelmét mindazokkal az országokkal, amelyek üzleti kapcsolatokat tartanak fenn Észak-Koreával. A diktatórikus vezetésű ország exportja 86 százalékban Kínába irányul, és egy ilyen amerikai intézkedés megtorló jellegű válaszlépésekre késztethetné Pekinget.

A napi.hu cikke szerint bevetették a gyorshajtók elleni csodafegyvert a szomszédban, Szerbiában már élesben működik a sztrádákon az átlagsebesség-mérés. A berendezések a fizetőkapuk fölött vannak, és a gyorshajtók büntetése ár meg is kezdődött.

A Magyar Idők arról ír, hamarosan elindul az idei szilvaszezon, két főbb fajta a hetekben érik be. Bár a hazai és a külföldi kereslet is jelentős a jó minőségű magyar gyümölcs iránt, a lehetőségek kihasználásához azonban alapos ültetvényfejlesztésekre van szükség a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint. Itthon az utóbbi időszakban jellemzően 45-70 ezer tonna szilva termett évente, ez a fele annak, amennyit az 1990-es évek elején betakaríthattak a gyümölcsösökben a gazdálkodók. Jelenleg 6600 hektáron folyik nagyüzemi szilvatermesztés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×