eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Olcsón is lehet külföldi diplomát szerezni - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, az egészség, a biztonság és a magány enyhítése célja az ősszel induló országos Idősügyi Infokommunikációs programnak. A Magyar Nemzet arról ír, főként MSZP-sek vettek reszt az eredeti tervek szerint véleményformálóknak szervezett szegedi találkozón

A Magyar Idők arról ír, az egészség, a biztonság és a magány enyhítése célja az ősszel induló országos Idősügyi Infokommunikációs programnak, amely a társadalmunk egyik legnagyobb kihívása, az elöregedés okozta problémákra kíván megoldást nyújtani. A magány ellen számítógépes összeköttetést nyújtanak a világgal és a családtagokkal, az egészségért és biztonságért pedig vészjelző-állapotmérő karperecet adnak az időseknek.

A Magyar Nemzet arról ír, főként MSZP-sek vettek reszt az eredeti tervek szerint véleményformálóknak szervezett szegedi találkozón. A létszám és a résztvevők köre sem a tervek szerint alakult, és elmaradt a szakértői csapat bemutatása is. A lap szerint ugyanakkor úgy tűnik, mintha közeledne az MSZP-hez a találkozón is megjelent Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A Világgazdaság cikke szerint a kisüzemi sörfőzdék az áfa mérséklését szeretnék elérni 2018 januárjától. Azt kérik, a csapolt sörrel hadd csatlakozzanak az éttermi fogyasztás áfájának csökkentéséhez, hogy a felszabaduló többletet technológia- és termékfejlesztésre fordíthassák.

A Portfolio arról ír, önmagában hatalmas érv az önkéntes nyugdíjpénztárak mellett, hogy éves szinten a befizetés arányában 20 százalékos adójóváírást vehetünk igénybe, 150 ezer forintos felső határig. Azonban komoly százezrek, milliók múlhatnak azon, hogy a legjobb pénztári megtakarítási formát válasszuk ki a számtalan ajánlat közül. A lap összeszedte, milyen költségek mellett, milyen hozamú pénztári portfóliókat érhetünk el a nyolc legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztárnál.

A napi.hu cikke szerint a dízelmotorok jövője az őszi német választások utáni koalíciós tárgyalások egyik fő vitatémájává válhat. A zöldek például azon az állásponton vannak, hogy senkivel nem lesznek hajlandóak koalícióra lépni, aki nem kötelezi el magát a belsőégésű motorok kivezetése mellett.

A Pénzcentrum arról ír, olcsón is lehet külföldi diplomát szerezni, arra adnak tippeket, hogy lehet luxusösztöndíjat elcsípni. Szociális támogatás, sportösztöndíj, Erasmus – további tippek a honlapon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×