eur:
393.01
usd:
363.06
bux:
72119.05
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Durva fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

Durva fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség már terrorcselekmény előkészületének bűntettével is gyanúsítja a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, aki egy millió eurót kívánt a Belügyminisztériumtól további robbantások elkövetésével fenyegetve megszerezni.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a Teréz körúti robbantást követően emailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta a két rendőrjárőr megölésének szándékával működésbe hozott robbanószerkezet összetételét, illetve a robbanószerkezet elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni - közölte a főügyészség.

A gyanúsított szándéka az volt, hogy a Belügyminisztériumtól egymillió euró  készpénzt kényszerít ki azzal a fenyegetéssel, hogy a rendelkezésére álló nagy mennyiségű robbanóanyag felhasználásával újabb robbantásokat fog elkövetni, amelyek újabb emberi életeket fognak kioltani, ha pénzkövetelését nem teljesítik.

A terrorcselekmény előkészülete bűntettének törvényi büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

A korábban a gyanúsítottal közölt tényállást a főügyészség azzal egészítette ki, hogy a gyanúsított a két rendőr megölését követően a náluk lévő szolgálati lőfegyvereket akarta megszerezni - közölte a főügyészség.

A robbanás ereje alkalmas volt arra, hogy a robbanás közvetlen közelében lévő járőrök, illetve a robbanás 2,5-3 méteres körzetébe tartózkodó járókelők az életüket veszítsék, az attól távolabb lévő személyek testi épsége, egészsége jelentős veszélybe kerüljön. Erre tekintettel a főügyészség már előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúját közölte a mai napon.

E bűncselekmény törvényi büntetési tétele 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Jön a hét legfontosabb adata a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb adata a tőzsdéken

Ma a piacokat elsőorban az amerikai munkanélküliség alakulása hozza lázba, erre heves csapkodások lehetnek a tőzsdéken, hiszen a Fed kamatdöntéseit nagyban a munkapiaci folyamatokra (is) alapozza. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel kisebb esés látszott, Európában az óvatos optimizmus egyelőre a jellemző, miközben meredek bezuhanást láthatunk a kriptopiacon, nagyot esett többek között a bitcoin is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×