eur:
394.86
usd:
367.69
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Kitör a káosz a legforgalmasabb vasútvonalon

Kitör a káosz a legforgalmasabb vasútvonalon

Jelentős változásokra kell számítani a Budapest–Szolnok–Debrecen–Záhony fővonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Püspökladány–Debrecen vonalszakaszon augusztus 26-án kezdődő pályafelújítás miatt, amelynek első munkafázisa október 31-ig tart - közölte a MÁV.

  • A vágányzár ideje alatt módosul a menetrend a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon. A Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati pályaudvar közötti úgynevezett kör-InterCity vonatok mindkét irányban csak Nyíregyházáig közlekednek, a közvetlen InterCity-vel történő továbbutazást nem tudják biztosítani Nyíregyházán egyik irányban sem. Az átépítés miatt az InterCity vonatok 15-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek Budapest felől a Püspökladányon túli állomásokra, illetve ennyivel korábban közlekednek Püspökladányig a keleti országrészből Budapest felé.
  • Püspökladány és Debrecen között egy helyi vonatpár ideiglenesen nem közlekedik. A vasárnaponként Zajta és Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedőHétmérföldes nevű vonat Debrecen és Budapest között nem közlekedik, helyette a Záhonyból Budapestre tartó sebesvonat továbbítja a zajtai vonat kocsijait, amely Debrecenben 18:31-kor áll meg.
  • Augusztus 26-án estétől szeptember 7-én hajnalig, továbbá szeptember 17-én éjszakától 21-én hajnalig Püspökladány és Debrecen között, kizárólag éjszakánként, néhány vonat helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
  • A Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vonalszakaszon szeptemberben több hét végi vágányzár miatt is változik a vonatok menetrendje.
  • A Budapest-Keleti–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonal Miskolc és Nyíregyháza közötti szakaszán is változik a menetrend, a nyíregyházi IC-csatlakozások és a kör-IC vonatok rövidebb útvonala miatt.
  • A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon is felújításokat végeznek. A püspökladányi csatlakozások miatt augusztus 26-tól a teljes vonal menetrendje megváltozik. A Corona és a Hargita nemzetközi InterCity-vonatok továbbra is Nyírábrány felé, kerülő útirányon közlekednek, kissé módosított menetrenddel, az Ady Endre nemzetközi IC vonat továbbra sem közlekedik.
  • A Debrecen–Tiszalök vonalon minden második vonatpár menetrendje módosul, hogy a Debrecen–Budapest irányú IC-csatlakozások minél több vonatnál megmaradjanak napközben.
  • A Debrecen–Mátészalka vonalon is változik a menetrend. 
  • A Tiszalök–Görögszállás–Nyíregyháza vonalon a módosítások miatt – a görögszállási csatlakozások megőrzése érdekében – szinte mindegyik vonat menetrendje módosul, és több járat nem áll meg Hajnalos megállónál.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×