Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Ez most a legmenőbb dolog a balatoni strandokon

Ez most a legmenőbb dolog a balatoni strandokon

A Húzott Ponty fantázianevű bagel szendvics kapta az Év Strandétele díjat. Az ételkülönlegességet Keszthelyen, Balatonbogláron és Fonyódon lehet kapni.

Harmadik alkalommal adták át az Év Strandétele díjat. A Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor hangsúlyozta: fontos lenne, hogy megújuljon a balatoni strandkínálat a büfé szektorban is.

„Három éve, amikor létrehoztuk a díjat, még semmilyen szakmai elismerés nem volt az országban, ez volt az első, hogy egy egészséges verseny kialakuljon. Most már egyre több jó hely van, erős volt a mezőny, sőt Budapest is beszállt. Nem tudom, mikor volt ilyen utoljára, hogy egy gasztrotrendben a főváros követte a Balatont, de örömmel regisztráltuk, hogy már annyira beindult a beachfood-mozgalom, hogy már Budapesten, a Duna-parton nyílnak hasonló helyek.”

A díjazáskor figyelembe vették, hogy az étel helyi alapanyagokból, frissen készüljön – mondta Kardos Gábor.

„Minden, ami nem infralámpás hekk és fáradt olajban tocsogó lángos, hanem minél kreatívabb és izgalmasabb az étel, ami a környékünkre jellemző alapanyagokból készült, annál jobban díjazzuk.”

A Balatoni Kör szóvivője elmondta: idén az Év Strandélete díjat Bezerics Dániel Pulled Ponty, Húzott Ponty fantázianevű bagel szendvicse nyerte el.

„Egy bagel típusú vajas körkifli, ami helyben készül Gyenesdiáson, ebbe kerül egy bébispenóttal és fokhagymakompóttal megspékelt forró sajtos, hosszú ideig füstölt, marinált ponty hasaalja. Olyanoknak is ízlett ez a frissítő, üdítő, nyári szendvics, akik eredetileg nem szeretik a pontyot, sőt a halat sem. Sok volt a szendvics a döntősök között, de más műfajok megújítása is nagyon fontos. Vérzett a szívünk, hogy nem tudtunk mindenkit díjazni.”

Az év felfedezettje a fenyvesi strandbisztró, a Konyhám lett – mondta Kardos Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 7. 08:35
×
×
×
×