eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Hazaszállították Bulgáriából a balesetet szenvedett nőt

Megérkezett Magyarországra és stabil állapotban van az a 19 éves nő, aki három hete szenvedett autóbalesetet Bulgáriában.

Molnár Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában működő Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezetője a balesetet szenvedett nő hazaszállítása nyomán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 19 éves lány az intenzív osztályra került, egyelőre altatásban tartják, ahogy a burgaszi kórházban is tették.

"Fiatal szervezetről van szó. Egyértelműen nagy vérzés az agyban nem volt, a rendelkezésünkre álló leletek szerint. Úgy gondoljuk, a helyzet súlyos, de nem reménytelen. Tesszük a dolgunkat, ez akár napokba, hetekbe is telhet, amíg nyilatkozni tudunk, van-e és ha igen, milyen súlyos és maradandó-e az agy károsodása" - mondta Molnár Zsolt az M1-nek.

A három hete, Bulgáriában autóbalesetet szenvedett nő sajtóinformációk szerint idegenvezető barátjához utazott nyaralni, mikor július 19-én autóbalesetet szenvedtek: a kocsijuk lerobbant, és mielőtt mindenki ki tudott volna szállni, hátulról nagy sebességgel a járműbe rohant egy másik autó. A kocsiban rajtuk kívül két magyar turista - egy idősebb asszony és az unokája - ült. A baleset következtében az asszony meghalt, a vele lévő 7 éves unokáját pedig a nagykövetség segítségével soron kívül hazautaztatták.

A már a szegedi kórházban ápolt nőnek a baleset következtében két nyaki csigolyája eltört és agyi ödéma alakult ki nála. Mostanáig Burgaszban kezelték, mesterséges kómában tartották. A szegedi klinika és a bolgár kórház szakemberei a szófiai magyar nagykövetség munkatársának jelenlétében telefonkonferencián konzultáltak arról szombaton, hogy mikor lehet hazaszállítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×