eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Kellemetlen helyzet alakult ki az egyik fővárosi strandon

Kellemetlen helyzet alakult ki az egyik fővárosi strandon

A 40 fokos kánikulában kétszer is kiszorultak az egyetlen, felnőtteknek nyitott medence feléből a vendégek, mert azt a strand bérbe adta egy sportiskolának. A Paskál strandnak egész éves szerződése van a céggel.

"A legnagyobb kánikula közepén, péntek délután a zuglói Paskál strandon az egyetlen úszómedence felét nem használhatják az emberek, mert ott sportiskolás gyerekek játszanak, edzenek" - hívta fel a figyelmet az InfoRádió egyik olvasója. 

Elmondása szerint a gyerekmedencében a hőségriadó idején heringekként állnak az emberek, aki pedig türelmetlen volt és a medence többi részén nem fért a vízhez, az a gyerekeknek lezárt terület szélén próbálta a vízbe lógatni a lábát. Ebből azután feszültség alakult ki, amit később a helyszínre érkező fürdővezető-helyettes igyekezett oldani, türelemre kérve a vendégeket.

A medence felét napi kétszer másfél órára valóban igénybe veszi egy sportiskola, akivel a fürdőnek egyébként egész éves szerződése van. Év közben több cég is úszás- és vízilabdaoktatást folytat a strand medencéjének egy részén, nyáron pedig sporttábor zajlik, és ezért

általában 10.00 és 11.30, valamint 15.00 és 16.30 között csak a fél úszómedencét használhatják a vendégek.

Olvasónk arra panaszkodik, hogy amikor szóvá tették, hogy miért nem tájékoztatják belépéskor a vendégeket, azt a választ kapták, hogy "Ki van írva a bejáratnál."

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél lapunkkal közölték: az egész évben zajló oktatások és a tábor foglalkozásainak idejére a látogatók türelmét kérik. Hozzátették, hogy a helyzet a hőségriadó miatti megnövekedett vendégforgalom (több mint 3000-en váltottak jegyet ma a strandra) és a Dagály strand lezárása miatt éleződhetett ki. 

Közölték azt is, hogy az aktuális információk a fürdő honlapján is fent vannak - mi cikkünk elkészültekor nem találtuk meg, csak egy közleményt arról, hogy ilyen oktatások indultak.

Sporttáborokat egyébként a Római és a Palatinus strandon is tartanak, illetve korábban a Dagályon is voltak hasonló foglalkozások.

A hőségriadóra való tekintettel augusztus 1. és 6. között BGYH strandjai (Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői) tovább tartanak nyitva.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×