eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Újra kellett éleszteni két embert a Balatonnál

Újra kellett éleszteni két embert a Balatonnál

Szinte egyszerre két embert, Balatonlellén egy nőt, míg Tihanyban egy férfit kellett újra éleszteni azt követően, hogy élettelen testüket a partra vitték - írta a 24.hu.

Nem sokkal 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon. Ketten kezdték meg az újraélesztést. A vízimentők Ábrahámhegyről indították a sürgősségi mentőhajót, amelynek személyzete, valamint az Gyermekmentő Alapítvány helyszínre riasztott egysége, a mentőhelikopter személyzetével közösen küzdöttek a nő életéért - közölte a portál.

A nőt közel egyórás újraélesztés után a helikopterbe vitték, de felszállás előtt újra leállt a keringése és így ismét kezdték az újraélesztést. A második beavatkozás után sikerült olyan állapotba hozni, hogy a mentőhelikopter kórházba vitte.

A nőről időközben kiderült, hogy néhány napja a szívével kezelték, így valószínű, hogy rosszul lett a vízben.

Közben Tihanyban egy élettelen férfit vettek észre a strandolók, ahogy a vízen lebeg. Őt is a VMSZ munkatársa kezdte újraéleszteni azt követően, hogy a vízből kimentették. Feltehetően rosszul lett és így kerülhetett a vízbe. Őt hamar, a második-harmadik kompresszió után már sikerült visszahozni, ettől kezdve ugyan még eszméletlen volt, de már spontán légzése alakult ki.

Ehhez az esethez Tihanyból indult a Rupert sürgősségi mentőhajó, valamint a szárazföldön az OMSZ estekocsija. A férfi állapotát stabilizálták és a mentő autó kórházba vitte.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a két eset kapcsán, különös tekintettel a kánikulára, fokozott óvatosságra inti a különböző betegségekben szenvedőket. 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor korábban az InfoRádióban beszélt a szabályok betartásának fontosságáról.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×