eur:
400.26
usd:
362.91
bux:
0
2024. október 3. csütörtök Helga

Őrült ötlettel mentené meg a világot a Google - lapszemle

A fogadók is nyertek a vizes vb-vel – írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy súlyos a munkaerőhiány a Magyar Postánál is

A fogadók is nyertek a vizes vb-vel – írja a Magyar Idők. A Szerencsejáték Zrt. adatai alapján a vb úszó számaira és vízilabdameccseire több mint 4,4 millió fogadás érkezett, a helyesen tippelők összesen 920 millió forintot nyertek. A többség a vízilabda iránt érdeklődött, a pólómeccsekre 3,8 millió alkalommal tettek tétet a játékosok, az úszószámokra pedig valamivel több mint hatszázezer fogadás futott be.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy súlyos a munkaerőhiány a Magyar Postánál is, főleg Budapesten és a kelet-magyarországi régió kistelepülésein kevés a kézbesítő és a sofőr. A lap szerint az állami vállalat legalább 150 embert szinte azonnal fel tudna venni.

Tavaly 140-150 millió receptet váltottak ki a betegek a patikákban és havonta tízmilliárd forintot költöttek vényköteles gyógyszerekre - közli a Világgazdaság. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ jelentése alapján a receptek többségét az orvosok a szív- és érrendszeri betegségekre, a diabéteszre és társbetegségeire írták fel. A jelentésből az is kiderül, hogy országos átlagban a nők gyógyszerfogyasztása 29 százalékkal meghaladja a férfiakét.

Őrült ötlettel állt elő a Google, hogy megmentse a világot – olvasható a Portfolio-n. A technológiai óriás más projektjei mellett az azonnal fel nem használt szél-és napenergia tárolásán is dolgozik, ehhez pedig nem valami high-tech anyagot, hanem egyszerű sót használnak. A fejlesztés még kezdetleges, de ígéretes, hiszen a megújuló energia egyik nagy problémáját oldanák meg, vagyis hogy nem feltétlen akkor áll rendelkezésre, amikor szükség van rá.

A szlovákiai autóipari beszállítók megelégelték a munkaerőhiány miatt emelkedő béreket, amely tönkre vágja versenyképességüket – közli a napi.hu a pozsonyi Új Szóra hivatkozva. Az érintett társaságok ezért készek tömegesen importálni vendégmunkásokat, hogy alacsonyan tartsák bérköltségüket.

A pénzcentrum.hu arról készített összeállítást, hogy milyen kiadásokkal jár a szülők számára, ha gyermekük érettségi után tovább tanul. A múlt hét közepén ugyanis 77 641 felvételiző örülhetett, aki szeptemberben megkezdheti tanulmányait a felsőoktatásban. Bővebben a várható költségekről a portálon olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×