eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Repülőgépgyár épülhet Pécsett

Repülőgépgyár és pilótaképző akadémia létesülhet a Pécs–Pogány repülőtéren - írja a Magyar Nemzet.

Az új üzemet egy magyar tulajdonú, kecskeméti székhelyű vállalkozás, a Magnus Aircraft Zrt. nyitná a baranyai megyeszékhelyen. Ha sikerül megegyezniük a város vezetésével, akár egy, a repülőgépgyárhoz kapcsolódó pilótaképző akadémia is épülhet a Pécs–Pogányon - írja a Magyar Nemzet.

A cégnek mindenképpen működő reptér közelében lévő területre van szüksége, egyrészt repülőik tesztelése, másrészt a sajtóhírek szerint világszinten is egyedülálló pilótaképző programuk fejlesztése miatt. A megállapodás értelmében a majdnem háromhektáros, hetvenmillió forint plusz áfa vételárú telek új gazdájának azt is vállalnia kell, hogy új munkahelyeket teremt.

 A saját fejlesztésű, Kecskemét mellett gyártott Magnus Fusion 212 ultralight/LSA kategóriájú repülőgépük világsiker lehet - olvasható a Magyar Nemzetben.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×