eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Átálljuk forintról euróra? - lapszemle

A Napi.hu arról készített összeállítást, hogy mit gondolnak a magyarok a fizetésekről és lecserélnék-e a forintot euróra.

Újabb diplomamentő programra lenne szükség – írja a Magyar idők. Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke a korábbi években költségvetési támogatással indított diplomamentő programok újraindítását szorgalmazza. A szakember szerint is

meg kell reformálni a nyelvoktatást,

már csak azért is, mert három év múlva, 2020-tól már csak azok jelentkezhetnek főiskolára, egyetemre, akik legalább egy középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek. A szakértő szerint jó ötlet nyelvvizsgához kötni a felsőoktatási felvételit.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy

kevésbé drágulnak a családi házak, mint a lakások.

A lap kiemeli, hogy jóval kisebb mértékben emelkedett a családi házak ára az elmúlt egy évben, mint a lakásoké – ez derül ki az Ingatlan.com friss felméréséből. Így például amíg tavaly nyár óta a budapesti házak mintegy tíz százalékkal drágultak, addig a lakások négyzetméterenkénti ára 18 százalékkal lett magasabb. Az eltérő ármozgás mögött több tényező is meghúzódik.

A Napi.hu arról készített összeállítást, hogy mit gondolnak a magyarok a fizetésekről és lecserélnék-e a forintot euróra. A portál kiemeli, hogy a magyar kormány többször kitűzte az euró bevezetésének dátumát, de ez soha nem történt meg. Az újság

megkérdezte az olvasókat, hogy támogatják-e, hogy a forintot euróra cseréljék,

válaszadóink 63 százaléka szavazott az igenre és így pedig 37 százalék a nemre. Egyes hozzászólók szerint az emberek az euró bevezetése után jönnének rá, mennyire alacsonyak a fizetések Magyarországon.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy az igazi Apple-rajongók hajlandók várni az iPhone-ra. A JP Morgan elemzője szerint a következő generációs iPhone gyártása lassabban pöröghet fel, hiszen kapacitáshiányok miatt késlekedik a gyártás. Szakértők szerint

az Apple a késlekedéssel nem veszít vásárlókat,

mert a fogyasztók inkább kivárnak a vásárlással.

Bizalmatlanok a családi vállalkozások – írja a Világgazdaság. A cégutódlásban, de sokszor még az ésszerű forrásallokációban is gondot okoz, hogy a tulajdonosok nem akarnak lemondani korábbi irányítási monopóliumukról, ez pedig megnehezíti a kiszállást a kockázati tőke számára.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×