eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Soros megköszönte a plakáttépkedőknek

Soros megköszönte a plakáttépkedőknek

Soros György azzal vádolja a magyar kormányt, hogy "antiszemita ábrázolásmódot" alkalmaz az ellene indított plakátkampányban - idézi az üzletember közleményét a BBC.

"Lesújt a jelenlegi magyar rezsim szándékos dezinformációs kampányának részeként alkalmazott antiszemita képi ábrázolásmód. Bizakodással tölt el ugyanakkor, hogy a magyar zsidó közösség vezetése számtalan (magyar) állampolgárral együtt szót emelt e kampány ellen" - idézi a BBC Soros Györgyöt.

A brit közszolgálati médium honlapja azt írja sok magyar zsidó attól tart, hogy az 5,7 milliárd forintosra becsült kampány antiszemita, noha a kormányzat ezt tagadja. A Mazsihisz is kérte a kormánytól a plakátok eltávolítását. 

Ez az első alkalom, hogy

Soros György maga is hangot adott ezen félelmének.

Az üzletember köszönetet mondott azoknak, akik leszaggatják az őt ábrázoló plakátokat.

Előző nap közleményt adott ki a milliárdos szóvivője, Michael Vachon is. Eszerint "Európa legsötétebb óráit idézi" a kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain. "A magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes" - tette hozzá.

Vachon fantazmagóriának mondta azt a feltételezést, hogy Soros támogatja az Európába özönlő menekültáradatot.

"Soros migrációval kapcsolatos jelenlegi álláspontja az, hogy a nemzetközi közösségnek jobban kellene támogatnia a fejlődő országokat, amelyek ma a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia egy módszeres ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében" - tette hozzá Vachon.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×