eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Megszállták a magyarok a brit vendéglátást

Megszállták a magyarok a brit vendéglátást

A Nagy-Britanniában élő közép-európai polgárok közül a magyarok esetében a legnagyobb a dolgozók aránya: kint tartózkodó honfitársainknak mindegy 84,3 százaléka dolgozik, míg a csehek és a szlovákok esetében ez az arány 73 százalék - ismerteti a brit statisztikai hivatal felmérésének eredményeit a 444.hu.

A portál beszámolója szerint a Nagy-Britanniában dolgozó közép-európai országok polgárairól készített felmérést a brit statisztikai hivatal (ONS). A tanulmány az EU8-nak nevezett országcsoportot elemzi, amibe Magyarország mellett Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát, Szlovéniát és a balti országokat értik bele, vagyis például Románia, Horvátország vagy Bulgária nem tartozik ide.

A brit statisztikusok szerint 81,3 ezer magyar tartózkodik életvitelszerűen Nagy-Britanniában.

Ez a szám inkább alsó közelítésnek tekinthető, miután egy nagy háztartási adatgyűjtésből szerezték az adatokat, így könnyen lehet, hogy sokakat nem észlelnek.

A felmérés megállapítja, hogy 

a dolgozók aránya a magyaroknál a legmagasabb

ebben a csoportban: 84,3 százalék, míg a csehek és a szlovákok esetében például 73 százalék.

A statisztika megerősíti azt a közvélekedést, hogy a magyarok megszállták a szigetország vendéglátást:

recepciós, pincér, pultos a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok fele.

Valószínűleg még sokkal több magyar dolgozik a vendéglátóiparban, mint a statisztika mutatja, hiszen ebben a szektorban elég nagy a fekete foglalkoztatás.

Azt is kimutatták, hogy szakmunkás, feldolgozóipari szakmunkás és a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörökben dolgoznak a közép-európaiak arányaiban sokkal többen, mint a britek.

A vezetők és professzionális munkakörök betöltői között viszont alig találkozni velük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×