eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Több százan ragadtak Törökországban – a nagykövetség segít

Több százan ragadtak Törökországban – a nagykövetség segít

Több száz magyar rekedt Törökországban, miután csődbe ment a Green Holidays utazási iroda – tájékoztatta az InfoRádiót az ankarai magyar nagykövet.

„Rengetegen telefonáltak éjszaka az ügyeleti vonalunkra, mindenkit regisztráltunk. Becslésem szerint több száz embert is érinthet ez a probléma”

- mondta Kiss Gábor, Magyarország ankarai nagykövete.

„Két nagy csoportba kell osztani azokat a magyar állampolgárokat, akik bajba jutottak: az egyik, akik már korábban megérkeztek a nyaralásra, és nincs biztosítva a további ott tartózkodásuk anyagi fedezete az utazási iroda által. A másik csoport pedig az a 180 ember, akik tegnap egy charter járattal érkeztek” - közölte Kiss Gábor.

A nagykövet elmondta, hogy amikor tegnap délután megkapták az első telefonhívásokat, azonnal a helyszínre küldte a kollégáit. Most is négy munkatársa – közülük három konzul – segíti az Antalyán tartózkodó magyar állampolgároknak az eligazodást és az ügyes-bajos dolgok intézését.

Elmondta, hogy az éjszakát végül is mindenki szobában töltötte.

„Hajnali fél 5-re sikerült mindenkit szállodában elhelyezni. Nem volt egyszerű ezt elérni, mert a szállodákkal egyenként kellett beszélni.

Mivel a szállodák kifizetések híján a foglalásokat törölték, nagyon sokan nem abba a szállodába kerültek, amibe szerettek volna, vagy amit eredetileg választottak” - mondta Kiss Gábor.

Több százan ragadtak Törökországban – a nagykövetség segít

Hozzátette: tudomása szerint a ma reggel Magyarországra visszainduló csoportok rendben elhagyták a szállodákat.

„Hogy holnaptól mi lesz, egyelőre még kérdéses, várjuk otthonról az utasításokat.

Úgy tudom, hogy nagy erőkkel dolgoznak a különböző szervek azon, hogy hazajuttassák a magyarokat” - mondta a magyar nagykövet.

Hozzátette: mindenkinek a saját egyéni döntése, hogy meddig marad, mikor utazik vissza Magyarországra. A szálloda tájékoztatja őket arról, hogy meddig van kifizetve a szállása, utána pedig eldöntheti, hogy marad-e a saját pénzéből, vagy esetleg hazatér hamarabb.

Kiss Gábor elmondta, hogy az Uniqa Biztosító kezeli az utazási iroda felelősségbiztosítását, ezért velük kell felvenni a kapcsolatot, és náluk kell az ügyfeleknek minél hamarabb bejelenteniük a kárigényüket. Hozzátette, hogy a nagykövetséggel is fel kell venniük a kapcsolatot, mert csak akkor tudnak segíteni, ha regisztráltak náluk a károsultak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×